OMRÅDE

Knivsta - framtidens område

Knivsta är idag en växande tätort i Uppland. Några kilometer väster om E4:an, 48 km, norr om Stockholm men bara 19 km söder om Uppsala är Knivsta. Majoriteten av de som bor här pendlar bland annat till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Det sägs att ortsnamnet Knivsta har sitt ursprung i namnet på mannen Toste Kniff som vid medeltiden ska ha befunnit sig här.
Under 1800-1900-talet fanns det många bondgårdar, tågstation och ett mejeri i kommunen men här byggdes även ett såg- och tegelbruk upp. På området där tegelbruket låg hittar man vår fastighet. Fastigheten har därav fått namnet Tegelbruket.

Kvarteret Tegelbruket ligger centralt i Knivsta med butiker och restauranger på gångavstånd. Det finns ett flertal skolor och förskolor på gångavstånd, och en stor matbutik hittar du ett stenkast bort. Tågstationen ligger endast 300 meter från Tegelbruket, från stationen når du Uppsala på cirka 10 minuter och Stockholm på mindre än 40 minuter. Dessutom kan du på mindre än 20 minuter gå till Särstabadet och ta ett svalkande dopp under varma sommardagar. Du har med andra ord nära till allt!

Knivsta
VÅRA OMRÅDEN

Fastigheter på Knivsta