OMRÅDE

Ett kulturlandskap i utveckling

Några mil norr om Stockholm ligger Märsta, Sigtuna kommuns största tätort. Märsta är ett relativt ungt samhälle, men med gamla anor. Här fanns spridd bebyggelse redan på 500-talet. Idag har orten utvecklats till att bli en viktig knutpunkt för kommunikationen inom tillväxtregionen Mälardalen.

Märsta är byggt på två kullar: Norrbacka och Valsta. På en tredje kulle ligger Pinbackshallen, en stor ishall ritad av arkitekten Ralph Erskine och Wings HC Arlandas hemmaarena.

Här i Märsta är det aldrig längre än tio minuter till ett grönområde eller Mälarens stränder. Många vill bo här och viljan att etablera företag här är stor. Det är en ort under utveckling. Bara under 2014 invigde man både en ny konsthall och ett nytt bibliotek. Sigtuna är också en av de kommuner i Sverige som satsar stort på hyresrätter.

Kommunikationerna är extremt goda med läge nära Arlanda flygplats, E4 och täta järnvägsförbindelser med Stockholm och Uppsala. Att ta pendeltåget hit från Stockholms central tar 38 minuter.

Väl här befinner du dig i ett kulturlandskap rikt på fornlämningar som runstenar och fornborgar. Ett flertal äldre kyrkor kan dateras så långt tillbaka som till 1100- och 1200-talet. Steninge slott härstammar från 1600-talet. Här kan du helt enkelt säga att du bor granne med såväl gammal svensk jordbruksbygd som resten av världen.

Märsta
VÅRA OMRÅDEN

Fastigheter på Märsta