OMRÅDE

Arbetarstadsdelen som blev hipp

Södermalm, eller Söder som det kallas i folkmun, är en av Stockholms innerstadsstadsdelar. Det de flesta menar när de pratar om Söder är det som ryms inom ”ön” som avgränsas av Slussen i norr, Skanstull i söder, Danvikskanalen i öster och Bergsundstrandsområdet i väster.

Men Södermalms stadsdelsområde är större än så och innefattar även Södra Hammarbyhamnen och öarna Långholmen, Reimersholme, Gamla stan och Riddarholmen. Södermalm var den av Stockholms malmar som bebyggdes tidigast. Här finns byggnader från 1600-, 1700-, 1800-, 1900- och 2000-tal. Området började växa till sig ordentligt i början på 1900-talet och i dag är Söder ett mycket populärt bostadsområde.

Utbudet här är stort. Den gamla arbetarstadsdelen rymmer idag lika många moderna invånare som mode- och designbutiker, kaféer, barer och restauranger. Stadsdelen präglas av en avkopplad, men samtidigt trendig och kreativ stämning.

Här är det alltid nära till olika kulturupplevelser – det är tätt mellan teatrar, musikscener och konstgallerier. Vill du ”bara vara” kan du slå dig ned i någon av de stora gröna parkerna, som Vitabergsparken eller Tantolunden. Eller så kollar du in utsikten från Fjällgatan, Monteliusvägen eller Skinnarviksberget. Om du vill skapa dig en ännu större helhetsbild av Stockholm åker du upp till baren i Söders högsta byggnad, Skrapan, och blickar ut över staden.

Södermalm
VÅRA OMRÅDEN

Fastigheter på Södermalm

Inloggning till lediga lägenheter

From nu kommer du som söker lägenhet hos oss behöva logga in på Mina sidor.

Du hittar objekten under Lediga objekt -> Lägenheter. Lägenheterna publiceras senast kl.15:00 och annonsers sedan ett helt dygn.

Tillfälligtvis förekommer driftstörningar på Mina sidor och lediga lägenheter då många sökande försöker skapa inloggning samtidigt. Försök då gärna lite senare. Du kan söka lediga lägenheter hela dagen.