OMRÅDE

En stad i stark utveckling

Solna är granne med Stockholms innerstad och gränsar till staden vid Norrtull. Till ytan är det Sveriges tredje minsta kommun, med en landareal på bara 21 kvadratkilometer. Trots sin lilla storlek rymmer Solna ett mycket stort innehåll. Och mer ska det bli, för Solna är i förändring.

Antalet solnabor växer rekordartat, utbudet av service och kommunikationer ökar och flera nya stadsdelar är under uppbyggnad. Här ryms såväl den nya nationalarenan och det toppmoderna universitetssjukhuset Nya Karolinska som flera gamla slott och en av åtta svenska rundkyrkor (med anor från 1100-talet). I ett av slotten, Haga slott, har Sveriges kronprinsessa valt att bosätta sig med sin familj.

Samtidigt som den explosionsartade utvecklingen pågår kan man lätt ströva ut i gammelskog och bada från klippor i världens första nationalstadspark. Längs en fyra kilometer lång strandpromenad kan du promenera från Vasastan i Stockholm ända till Sundbyberg. En promenad med vackra naturscener längs Karlbergssjön, Karlbergskanalen, Ulvsundasjön och Bällstaviken. Vill du hellre ta dig fram på annat sätt är kommunikationerna goda med tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar och närhet till E4, E18 och E20. Det är inte heller långt till Bromma flygplats.

Solna
VÅRA OMRÅDEN

Fastigheter på Solna