NYHET

Guldhuset nominerat till Årets byggnad i Sundbyberg

oktober 7, 2024

Vi är glada att kunna berätta att vår byggnad ”Guldhuset” på Brännarvägen 2 är nominerat till Årets byggnad 2023 i Sundbyberg.

Guldhuset är ett bostadshus med 32 moderna och funktionella hyresrätter i det nybyggda kvarteret Vaktstugan 3 i Ursvik. Det är ett stort kvarter om totalt 248 lägenheter inrymda i byggnader av varierad arkitektur. Byggnaderna sammanbinds av den gemensamma gården med välplanerad, vacker växtlighet och platser för gemenskap och lek.

Guldhuset och kvarteret Vaktstugan 3 är ritat av ÅWL Arkitekter vilka beskriver huset som ”en kraftfull kombination av form, funktion och hållbarhet. Den lyfter arkitektoniska värden, skapar glädje och stärker platsens identitet.”

Hela byggprojektet är Svanenmärkt och har bland annat en tung stomme för energieffektivitet men också solceller samt installationssystem för driftoptimering och beständiga material.

Följ gärna länken till Sundbybergs stads hemsida för att lägga din röst. Röstningen pågår under oktober månad.

I Sundbybergs stad byggs mycket nyproduktion och tävlingen Årets byggnad har blivit en uppskattad tradition sedan den instiftades 2017. I tävlingen lyfts byggprojekt fram som uppmärksammas för god arkitektur men också för att de är hållbara och funktionella.

Håller du med oss om att Guldhuset är något speciellt tipsar vi om att du också kan rösta i tävlingen Årets byggnad i Sundbyberg.

Guldhuset nominerat till Årets byggnad i Sundbyberg
NYHETER

Relaterat material