NYHET

Lite att tänka på kring balkong och uteplats i sommar

juli 2, 2019

Ljumma sommarkvällar är det skönt att sitta på balkongen/gården och prata, men även de trevligaste samtal kan störa dem som vill sova. Tänk därför alltid på ljudnivån. Ställ inte ut egna ljudkällor, t ex radio/stereo – och håll koll på klockan!

Grillning

På sommaren tycker många om att grilla mat utomhus. Det är, av brandsäkerhetsskäl, inte tillåtet att använda kol- eller gasolgrill på balkongen, uteplatsen eller i direkt närhet av huset.

Om det inte stör dina grannar går det bra att använda elgrill.

Ibland finns en gemensam grillplats på gården – använd den! Om du grillar på gården var noga med att släcka elden innan du går, städa efter dig och lämna aldrig tändvätska eller annat som kan vara farligt för t ex barn.

Rökning

Om du röker på din balkong, tänk på att röken sprider sig till andra lägenheter t ex via öppna fönster och ventiler. Varma sommarkvällar vill många sova med öppet fönster, visa därför alltid hänsyn till dina grannar.

I våra rökfria fastigheter är det förstås inte tillåtet att röka någonstans inom, eller i nära anslutning till fastigheten. Har du gäster är det du som är ansvarig att se till att de inte röker inom fastigheten!

Blomlådor

Eventuella blomlådor måste placeras på insidan av balkongräcket då de annars riskerar att utgöra fara för andra. Du får därför aldrig montera dina blomlådor på utsidan av balkongen. Det är också bra att tänka på att vattna blommor i balkonglådor försiktigt, så att det inte rinner ner blomvatten på balkongen under.

Parabolantenn

Våra TV-leverantörer erbjuder idag ett stort utbud av TV-kanaler, så om det inte är absolut nödvändigt ser vi helst att våra hyresgäster avstår från parabol. Om du ändå vill ha parabol måste den monteras på insidan av balkongen.  Den får inte sättas fast i fasaden, balkongen eller övriga snickerier.

Mata inte fåglar

Det kan vara fascinerande att titta på alla vackra fåglar, kom bara ihåg att inte mata dem från balkong eller uteplats. Frön, matrester och spillning skräpar ner och lockar till sig andra djur såsom möss och råttor.

Lite att tänka på kring balkong och uteplats i sommar
NYHETER

Relaterat material