NYHET

Wåhlin bygger i Hallonbergen

januari 23, 2017

Wåhlin Fastigheter har med hjälp av Utopia Arkitekter tagit fram ett förtätningsförslag för hyresrätter i Hallonbergen, Sundbyberg. Sex stycken hus i tre byggnadskroppar om sammanlagt 170 lägenheter blir ett lekfullt tillägg som bryter av mot den stora skalan och likformigheten hos områdets äldre bebyggelse.

– I Hallonbergen vill vi bygga lite annorlunda punkthus för att lätta upp det etablerade området. Det är en vågad arkitektur som kommer att bryta av rejält från de befintliga husen, säger Jörgen Engström, vd för Wåhlin Fastigheter.

Husen som är av varierande höjd från 10 till 4 våningar kommer vara placerade så att de med tanke på befintliga hus runtomkring, får ett fint ljusinfall. De varierande höjderna och taken kommer vara formade så att det blir ett taklandskap som uppfattas olika beroende på ljusinfallet och betraktelsevinkel. Väl uppglasade entréer i bottenvåningarna mot både gata och gård skapar liv och trygghet.

Vi har ännu inte beslutat hur uthyrningen ska gå till men tidigare projekt har vi förmedlat via vår hemsida och med hjälp av Bostadsförmedlingen.

Kontakt Mårten Norén, 08-514 935 13, [email protected]

Wåhlin Fastigheter inriktar sig på långsiktig förvaltning av det egna fastighetsbeståndet, nyproduktion och renovering av egna äldre bostadshus. Företaget är idag ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Stockholm med ca 100 fastigheter i Solna, Sundbyberg, Danderyd, Sigtuna och Stockholm.

Wåhlin bygger i Hallonbergen
NYHETER

Relaterat material