NYHET

Wåhlin Fastigheter samarbetar med Huskurage

december 21, 2015

Huskurage inleder samarbete med Wåhlin Fastigheter

I en tid där vi alla söker efter mer ljus i mörkret och en utsträckt hand över gränserna är det med stor glädje vi välkomnar Wåhlin Fastigheters ställningstagande mot våldet i våra hem.

Med cirka 3 000 lägenheter är Wåhlin Fastigheter är det en av Stockholms stora privata aktörer som nu väljer att ta ställning för ökat civilkurage.

Huskurage är ett initiativ med syfte att sprida kunskap om hur vi alla kan agera mot våld i nära relation. Vi vill öka medvetenheten om våldet och om hur grannar kan agera för att förebygga och stoppa våld i nära relation.

– Att få avsluta året med vetskapen om att närmare 3000 nya hushåll kommer att omfattas av huskurage genom Wåhlin Fastigheters engagemang känns oerhört viktigt i en tid som denna. Vi vet att våldsanvändningen ökar under storhelgerna och julen är för många en synnerligen ansträngd tid. Redan genom att ge några barn och familjer en tryggare jul har vi gjort enorm skillnad – säger Peter Svensson initiativtagare Huskurage.

– När vi blev kontaktade av Huskurage och Peter berättade om konceptet kändes det så självklart och enkelt – varför hade vi inte tänkt på det tidigare? Huskurages policy vill vi absolut vara med och förmedla vidare till våra hyresgäster, anställda och ja, egentligen alla – säger Mårten Norén Fastighetschef på Wåhlin Fastigheter AB

Vid införande av Huskurage införs en policy om hur grannar kan agera vid oro för våld i nära relation i sina bostadshus. Genom att agera enligt en given handlingsplan kan utsatta få hjälp och liv kan räddas. Tillsammans kan vi rädda liv och förändra livet för utsatta vuxna och de många barn som lever med våld i sina hem. Att införa Huskurage är ett ställningstagande mot våld och för ett tryggare samhälle för alla. Tillsammans räddar vi liv!

Läs mer på www.huskurage.se.

För ytterligare information,

Fastighetschef, Wåhlin Fastigheter AB
Mårten Norén
[email protected]

Huskurage, Initiativtagarna
Nina Rung
[email protected]

Peter Svensson
[email protected]

 

NYHETER

Relaterat material