NYHET

Wåhlin Fastigheters Kv Spiken 11 prisas som årets byggnad i Sundbyberg

oktober 15, 2021

Wåhlin Fastigheters nya kvarter Spiken 11 prisades på onsdagen som Årets byggnad i Sundbyberg. Vann gjorde också Alferan Förvaltning som äger det intilliggande Spiken 12. Ett antal representanter från Wåhlin Fastigheter, Alferan Förvaltning, Ripellino Arkitekter och MZ Bygg tog emot utmärkelsen vid de nyproducerade husen som färdigställdes i december 2020. Från stadens sida närvarade bland andra Erik Gutiérrez-Aranda (S), ordförande byggnads- och tillståndsnämnden och Stefan Bergström (C), ordförande stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Fem bidrag nominerades i år, både enskilda byggnader och större projekt bestående av flera byggnader – samtliga färdigställda under 2020. Det är sundbybergarna själva som röstar fram det vinnande bidraget, Kv Spiken 11 och 12 vann omröstningen med 40 procent av rösterna. Vinnarna tilldelades ett diplom samt en mässingsplakett att fästa på fasaden.

– Vi är både glada och stolta över att kvarteret Spiken prisas som Årets byggnad i Sundbyberg. Vi har sett till att förädla gårdsrummet, och utveckla kvarteret i stort mot en mer urban och grön stadsmiljö. Priset är ett fint kvitto på att vi lyckades leverera helt enligt vår vision, säger Örjan Öwre, projektledare för Kv Spiken, Wåhlin Fastigheter.

Pressmeddelande 2021-10-15

Wåhlin Fastigheters Kv Spiken 11 prisas som årets byggnad i Sundbyberg
NYHETER

Relaterat material